9789401441513

Categories

Deel op social media

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Gedragsproblemen in de klas

Als externe vakleerkracht krijg je te maken met veel verschillende groepen kinderen. Eén van de belangrijkste voorwaarden voor een geslaagde lesdag, is een goede relatie met al die leerlingen. Bij de ene leerling gaat dat meer vanzelf, dan bij de andere.

Enerzijds is jouw frisse blik, zonder veel voorkennis over leerlingen, een kans. Een kans voor ieder kind om zichzelf te laten zien, zonder dat hier direct een etiket aan vastgeplakt zit. Een kind dat normaliter druk gedrag vertoont, kan zomaar opbloeien in jouw les, omdat jouw stijl van lesgeven of lesinhoud daarvoor zorgen. Anderzijds zorgt een nieuw gezicht voor sommige leerlingen ook voor een onveilig gevoel, en zullen ze op zoek gaan naar jouw grenzen.

Kennis van verschillende gedragsproblemen is dan ook van fundamenteel belang voor iedere docent. Niet om etiketten te plakken, maar om gedrag te kunnen duiden, en kinderen dat veilige gevoel te kunnen geven. Bekijk daarom eens de website van Anton Horeweg. Deze specialist op het gebied van gedrags- en ontwikkelingsstoornissen én leerstoornissen geeft je een duidelijk overzicht en basisinformatie over wat je zoal kunt tegenkomen in de klas. Als je de smaak te pakken hebt, kun je je verder verdiepen in één van zijn boeken, zoals Wat stuitert daar in de klas?, over ADHD.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email