535x840

Categories

Deel op social media

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Leerstijlen

Hoe herken je een goede les, en een goede docent? Eén van de belangrijkste kenmerken is dat de les moet aansluiten bij het niveau van de leerlingen. Maar hoe doe je dat, met een klas waarin verschillen niet alleen cognitief maar ook qua voorkeuren en talenten groot zijn? 

Het sleutelwoord is: differentiëren. Maak je lesstof begrijpbaar en toegankelijk door op verschillende niveaus les te geven. In het kader van vakintegratie gaat het daarbij niet zo zeer om differentiëren naar moeilijkheidsgraad, maar meer om differentiëren naar leerstijl. 

Benieuwd naar die leerstijlen? Lees dan het boek Soorten intelligentie van psycholoog Howard Gardner. Zie zijn boek als een inspiratiebron om je lessen veelzijdiger te maken. Houd echter wel in je achterhoofd dat geen mens op maar één manier leert. Het is de combinatie van leergebieden, die een les sterk maakt. 

Vind je dit onderwerp interessant? Lees dan ook eens de kritiek op Gardner, zodat je nog meer inzicht krijgt in de sterke en zwakke kanten van zijn model.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email