De 5e Dag

Partners

Samen bieden we toekomstgericht onderwijs

NEMO & Maakkunde

Geloof het of niet, maar kinderen kunnen zelf een simpele stofzuiger maken. Zo wordt technologie verrassend leuk.

Dingen zelf maken of creëren vraagt om creativiteit, probleemoplossend vermogen en samenwerking. Vaardigheden die we bij kinderen van groep 1 tot en met 8 al vroeg kunnen stimuleren. 

Met de lesmethode Maakkunde, biedt NEMO een hands-on lesmethode voor wetenschap en technologie. Op basis van de ontwerpcyclus wordt onderzoek gecombineerd met ontwerpend leren.

Maakkunde is geschikt voor verschillende typen leerlingen en beschikbaar voor groep 1 t/m 4 en 5 t/m 8. De methode is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, ontwikkeld samen met het onderwijs en getest in de klas. Samen met De 5e Dag zorgen we dat Maakkunde-docenten lesgeven in de klas.

Nieuw Geneco

Nieuw Geneco is een beroepsvereniging die de directe en indirecte belangen behartigt van Nederlandse componisten. Ons doel is om het scheppen van nieuwe muziek te bevorderen en de zichtbaarheid van in Nederland werkende componisten te vergroten. We maken ons daarom sterk voor een breder draagvlak en aanvullende geldstromen. Samen met De 5e Dag brengen we onze componisten en muziekprofessionals voor de klas.

Veelgestelde vragen

Als je vragen of suggesties hebt, bel of mail gerust.

De 5e Dag zorgt voor de perfecte match tussen de school en schoolklas, en de vakdocent. We regelen de gehele administratie en je wordt snel betaald. Zodoende kan jij je richten op lesgeven en dit zet jou als vakdocent in je kracht. 

Vakdocenten kunnen werken aan hun groeipad. Er wordt literatuur, webinars en workshops aangeboden o.b.v. de 5 competentiepijlers. Co-teaching vormt hierin een belangrijk element en iedere vakdocent heeft een meer senior collega t.b.v. intervisie. Als vakdocent krijg je daarbij toegang tot een netwerk van scholen en collega’s. 

Je kunt solliciteren door te klikken op de solliciteer-knop op deze pagina. De sollicitatie bestaat uit een aantal fases. De eerste fase is online, de tweede fase telefonisch en de derde fase is een gesprek.

Naast de eerder genoemde competenties en een passie voor onderwijs is het ook nodig dat je staat ingeschreven als zelfstandige bij de KvK. Daarnaast dien je ervaring te hebben met lesgeven aan kinderen.

Dat is afhankelijk van je eigen inzetbaarheid en beschikbaarheid.

Dat kan heel makkelijk via onze app. Je kan zelf je beschikbaarheid bepalen per periode. En je kunt je beschikbaarheid 24/7 wijzigen. 

Na een werkdag accordeer je je werkdag in de app. Zodra dit is gedaan ontvang je op vrijdag een factuur met een overzicht van je inkomsten. Deze factuur betalen we binnen 21 dagen. 

Vakdocenten

Samen vormgeven aan het onderwijs van morgen

Lesgeven vanuit je eigen passie en expertise