zoom

Categories

Deel op social media

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Scholen 1 voor 1

Als sociaal ondernemers willen wij scholen helpen. Maar niet alle scholen kennen ons. Daarom zijn we een campagne begonnen: scholen 1 voor 1.

Het doel van deze campagne is kennismaking. Dat wil zeggen, we willen dat scholen ons kennen als organisatie. En dan niet als een van de vele bureaus, maar als de organisatie die meewerkt aan een schaalbare -en lange termijn oplossing voor een structureel probleem. Op basis van kwaliteit. 

Wij willen van deze nood een deugd maken en voorzien in vakdocenten die voorzien in kwalitatief procesgericht onderwijs dat voorziet in de vaardigheden van de 21ste eeuw. 

We doen dit met vakdocenten die er toe doen en opgeleid zijn in procesgerichte didactiek. Deze didactiek leert de leerlingen te onderzoeken, autonoom denken, buiten kaders te durven gaan en onderbouwde keuzes te maken.  

We hebben ons vernoemd naar ‘De 5e Dag’, zoals genoemd in het noodplan. Maar om scholen structureel te ontzorgen en de werkdruk te verlagen, bieden we op 5 dagen in de week vakdocenten

Dit doen we door naast structurele inval, ook te voorzien in incidentele inval. De 5e Dag richt zich hierbij op basisscholen in heel Nederland.

Maar nu terug naar de campagne. Hoe bereik je scholen, op het moment dat ze voor de uitdagende taak staan om weer open te gaan na twee maanden. Wij hebben gekozen voor een simpele aanpak: 1 voor 1. 

We mailen het aantal scholen dat we per week kunnen contacteren. En we benaderen scholen 1 voor 1. Zodoende kunnen we per school de aandacht bieden die nodig is en stap voor stap uitrollen. En het leuke van deze aanpak is het persoonlijk contact, op het moment dat dit voor een school er echt toe doet. We kijken er naar uit je te spreken, bijvoorbeeld met ZOOM!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email