Schermafbeelding-2017-12-15-om-13.10.03

Categories

Deel op social media

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Schooltypen

Als je weet welke onderwijsmethode een basisschool inzet, dan kan je dat een goede indicatie geven van de ideeën die de school heeft over hoe kinderen leren en zich ontwikkelen, en hoe ze daarin begeleid zouden moeten worden. Hoe een dag wordt georganiseerd verschilt daarom nogal per school. Het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn.

Als je afwijkt van wat leerlingen gewend zijn, creëer je namelijk snel chaos en onrust. Op een jenaplanschool zijn kinderen bijvoorbeeld gewend om de dag in een kring te beginnen. Als je dit overneemt, zullen je leerlingen je sneller vertrouwen. Maar als je diezelfde kring inzet op een school waar dit helemaal niet gebruikelijk is, loop je direct 3 stappen achter. Hetzelfde geldt voor de confessionele achtergrond van een school.

Het is daarom belangrijk (en leuk!) om je te verdiepen in verschillende schooltypen. Op de website van Basisonderwijs Scholenkeuze vind je een overzicht met basisinformatie. Je vindt er ook verwijzingen naar filmpjes op de website van Leraar24, zodat je wat kijkjes in de keuken krijgt!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email