Barbara

Wijzig je omslagfoto
Barbara
Wijzig je omslagfoto

Deep op social media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on pinterest
Account Status: Goedgekeurd

Hallo ik ben Barbara van Ittersum. En heb gestudeerd aan de HKU Hoge school voor de Kunsten in Utrecht, studeerde schilderen, theatervormgeving, grafische-en audiovisuele vormgeving.

Ook heb ik de AHK, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten gedaan en ben ik gediplomeerd docente Culturele Kunstzinnige Vorming.
Sinds 1987 ben ik werkzaam als fotograaf – kunstenaar en docente fotografie.
Ik heb een grote voorliefde voor geënsceneerde portretfotografie.

14 jaren geef ik les op basisscholen en voortgezet onderwijs Ckv , en ben in bezit van 5 camera's voor de leerlingen.

De leerlingen gaan spelen met hun identiteit, de grenzen opzoeken in de verbeelding: letterlijk en figuurlijk. De workshop begint met een presentatie van hedendaagse kunstenaars die binnen hun werk werken met het thema identiteit, voorbeelden van hedendaagse kunstfotografen worden in een powerpoint vertoond.
Aan de hand van hun werken laat ik zien hoe vloeiend en veranderlijk een identiteit kan zijn. Met dit gegeven gaan we daarna zelf spelen met identiteit en fotografie is het middel. Wat of wie laat je zien als je voor de camera staat? Durf jij je te laten zien, en hoe dan? Met behulp van van attributen transformeer je jezelf, of versterk je zekere elementen uit je identiteit.
In de workshop zijn we afwisselend model, als fotograaf. Heel letterlijk gaat het dus over “zien en gezien worden”. Door dit samen te doen, door zowel model als fotograaf te zijn ontstaat een verbinding.