Mieke

Wijzig je omslagfoto
Mieke
Wijzig je omslagfoto

Deep op social media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Share on pinterest
Account Status: Goedgekeurd

Onderwijsdomein: ​Kunst & Cultuur,
Discipline: Beeldende vorming, Cultureel erfgoed, Filosofie, Mens en Maatschappij
Bouw: voorkeur voor midden -en bovenbouw

Mieke is allereerst gepassioneerd beeldend kunstnaar en heeft daarnaast veel ervaring als vakdocent in de richtingen Kunst en cultuur, Beeldende vorming, Cultureel erfgoed en filosofie.
Een schilderij van een oude meester als Rembrandt of Picasso, een mooi of spannend verhaal uit de geschiedenis zoals Willem Barendts op Nova Zembla, een gek gedachte-experiment of filosofisch vraagstuk als: ‘Stel dat de klok er niet was, bestaat tijd dan nog?’’, maar ook een traditionele vilten jas/ slaapzak ‘de keppenek’ uit Turkije....niets is te gek en kan aanleiding zijn voor een aansprekend beeldend project mits het de creativiteit, vindingrijkheid en het enthousiasme van de kinderen maar aanwakkert!
Mieke stimuleert kinderen om zelf beeldende oplossingen te bedenken maar beheerst en begeleid kinderen evengoed in het toepassen van allerlei technieken zoals tekenen, schilderen, ruimtelijk werken, droge naald prent maken, monoprints maken, textiel en met restmateriaal van alles bouwen.
Door haar enorme berg aan ervaring in het ontwikkelen en het geven van workshops en lessenseries voor het Primair Onderwijs en Voortgezet Onderwijs en door haar passie voor dit vak zijn de kinderen bij haar in goede handen; ze krijgen bij haar echt iets bijzonders geboden!
Zij houdt van dit werk: met open en ongevangen houding treedt zij de kinderen tegemoet en geniet ze er van het creatieve proces bij hen aan te wakkeren, ze te inspireren, enthousiasmeren en trots te laten zijn op hun werk.
Doordat zij al vele jaren werkt als rondleider en workshopdocent in het Rijsmuseum, Museum de Hermitage, Museum Het Rembrandthuis en het Frans Halsmuseum heeft zij niet alleen veel kennis vergaard van kunstgeschiedenis en cultuurschatten maar heeft ze tevens uit vele hoeken van het land allerlei schoolgroepen voorbij zien komen.
Mieke staat open voor specifieke wensen van een school en kan waar gewenst met de school meedenken of op een onderwerp inpluggen. Ze heeft een voorkeur om les te geven in de midden -en bovenbouw.

Mieke heeft de BIK opleiding gevolgd en de training ‘filosoferen doe je zo’ , filosoferen in het Primair Onderwijs. Zij is als beeldend kunstenaar geschoold op de Gerrit Rietvelt academie en heeft haar master voltooid op de Rijksakademie voor Beeldende Kunsten.