Screenshot 2020-06-04 at 16.42.25

Categories

Deel op social media

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email

Webinar & Training Agenda

De 5e Dag gelooft in ervaren vakleerkrachten, die vanuit hun eigen expertise een lesdag op de basisschool inrichten. Hoe zorg je dat jouw mooie les ideeën en expertise binnen die setting tot hun recht komen? Wij helpen de vakdocenten om zich te ontwikkelen. Dit doen we onder andere met onze webinars en trainingen.

Het eerste volgende webinar is Vakintegratie: creatieve lessen koppelen aan leerlijnen van 16 juni aanstaande. In dit webinar bekijken we hoe je leerdoelen uit andere vakgebieden kunt integreren in jouw lessen. We besteden zowel aandacht aan het voorbereiden van vakoverstijgende lessen, als aan het ad hoc inspelen op de beginsituatie van de klas, waarbij leert om in te spelen op de kennis en vragen die leerlingen op dat moment hebben.

In het webinar Procesgerichte didactiek dat gegeven wordt op 30 juni aanstaande, neem je je eigen lesideeën onder de loep. Je oefent met het ontwerpen van concrete kaders die aansluiten bij jouw lesdoelen en leert hoe je een onderzoekende houding bij leerlingen aanwakkert. 

Hoe ontwerp je een les waarin de creativiteit van leerlingen écht wordt uitgedaagd? Waarin alle leerlingen zich competent voelen en met hun eigen onderzoek aan de slag kunnen, en de focus ligt op het proces in plaats van het resultaat? Schrijf je hier in om hier mee aan de slag te gaan.

De 5e dag biedt ook vakinhoudelijke trainingen in de diverse onderwijsgebieden. Hierbij worden de deelnemers getraind in het geven van bestaande lesprogramma’s. Een voorbeeld hiervan is de Maakkunde training gegeven door science museum NEMO. Hiermee breng je techniek naar de klas. Al eens samen een stofzuiger gebouwd? Voor meer informatie, neem hier een kijkje.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on email